Евентуалното приемане на Швеция и Финландия в НАТО ще наложи Русия да

...
Евентуалното приемане на Швеция и Финландия в НАТО ще наложи Русия да
Коментари Харесай

Москва се стресна, че НАТО ще приеме Швеция и Финландия: Ще има ответни мерки |

Евентуалното приемане на Швеция и Финландия в НАТО ще наложи Русия да предприеме ответни дейности, сподели представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от РИА Новости.

„ Всички страни участнички в ОССЕ в техния народен потенциал, в това число Финландия и Швеция, потвърдиха още веднъж правилото, че сигурността на някои страни не би трябвало да се построява за сметка на сигурността на други страни. Очевидно е, че присъединението на Финландия и Швеция към НАТО, което е на първо място, както добре разбирате, един боен блок би имало съществени военни и политически последствия, които биха наложили страната ни да предприеме реципрочни стъпки “, сподели Захарова на брифинг.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по-рано през днешния ден разгласи, че е поканил Финландия и Швеция, които не са членове на организацията, да вземат участие във виртуалната изключителна среща на върха на алианса по отношение на обстановката към Украйна.

Финландският министър председател Санна Марин сподели на парламентарно съвещание, че страната е подготвена да кандидатства за участие в НАТО, в случай че възникне въпросът за нейната национална сигурност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР